CENTRUL DE HALITOZA

Un procent foarte mare din populatie sufera, in prezent, de halitoza cronica. Aceasta conditie este mult mai mult decat un inconvenient care va face sa solicitati o guma de mestecat, este o teama constanta care creeaza izolare sociala, scada stima de sine si impiedica dezvoltarea personala si profesionala.

Pentru multi, respiratia neplacuta nu reprezinta doar o circumstanta ocazionala (respiratia de dimineata, consumul anumitor alimente), ci o problema reala, stomatologica sau medicala.

Pana recent, nu a existat o abordare stiintifica dovedita pentru a trata aceste afectiuni care provoaca halitoza. Mai degraba, piata a devenit saturata de produse, care nu fac altceva decat sa mascheze temporar simptomele, si in multe cazuri, de fapt cresc severitatea lor, in timp.

Din fericire, oamenii care sufera de halitoza pot vizita clinica noastra.

 

HALITA

Suntem unic distribuitor din Romania al produselor Halita, prima gama de tratament conceputa special pentru tratarea si controlul halitoze (mirosul neplacut al gurii)

 

HALITOZA CAUZE

Halitoza sau respiratia neplacuta a gurii afecteaza foarte multe persoane.

Halitoza este o afectiune cauzata de bacterii in amestec cu resturile alimentare si saliva.Cu siguranta, la un moment dat, toti ne-am simtit stanjeniti din cauza mirosuui neplacut al gurii si de reactiile celor din jur.

Vestea buna este ca exista metode de tratament pentru aceasta problema!

Ce cauzeaza halitoza?

Evident, anumite alimente, cum ar fi usturoiul sau ceapa, pot face ca respiratia orala sa nu fie proaspata. Dupa ce mancati aceste alimente, ele sunt absorbite in sange si transferate la plamani, ducand la o respiratie neplacuta. Tratamentul in acest caz consta in: intreruperea consumului acestor alimente si efectuarea unei igiene bucale riguroase(periaj dentar, ata dentara, dusul bucal si apa de gura de mentinere).

Principala cauza a halitozei este igiena orala deficitara. Respiratia neplacuta provine de la alimentele ingerate si de la bacteriile care se afla deja in cavitatea bucala. Mirosul neplacut este rezultatul activitatii bacteriilor( care in urma proceselor metabolice produc compusi care contin sulf).

De cele mai multe ori halena se datoreaza unor afectiuni stomatologice cum ar fi: carii dentare, gingivite, parodontite, etc. Lipsa periajului dentar si a atei dentare pot duce la afectiuni gingivale, alimentele colectate in jurul dintilor putrezesc ducand astfel la boli parodontale, si implicit la emanarea unui miros neplacut al gurii. Pungile parodontale adanci, netratate sunt o sursa sigura de proliferare a bacteriilor. Boala parodontala necontrolata poate duce la pirderea dintilor si a osului.

Tratamentele dentare incorecte ca: lucrari protetice, obturatiile, afectiunile endodontice, ca si infectiile dentare si micozele de la nivelul mucoasei orale, pot fi o alta cauza a halitozei.

Majoritatea studiilor efectuate ne arata ca mirosul neplacut al gurii este emanat din microflora partii posterioare a limbii; fisurile si papilele mucoasei, prezente in aceasta zona, favorizeaza crearea unui loc in care concentratia de oxigen este scazuta si unde micro-organismele sunt protejate de efectul de spalare (scaldare ) in saliva.

O alta cauza a respiratiei neplacute poate fi xerostomia sau gura uscata. Lipsa salivei in cavitatea bucala permite bacteriilor si resturilor alimentare sa aiba un mediu prielnic. Gura uscata poate fi cauzata de anumite medicamente, afectiuni ale glandelor salivare sau de probleme respiratorii.

Halena poate fi, de asemenea, un semn al anumitor afectiuni generale: boli respiratorii, diabet zaharat, tulburari gastro-intestinale sau boli renale. In acest caz ar putea fi necesara o trimitere la medic pentru tratament suplimentar.

Cheia unei respiratii placute este vizita regulata la medicul dentist. Curatarile regulate va vor ajuta sa va imbunatatiti respiratia.

Cum sa evitati halitoza?

Asigurati-va ca ati invatat o tehnica de periaj corecta, ca folositi cu regularitate ata dentara, apa de gura si dusul bucal.

Dintii trebuie curtati dimineata si seara, pe fiecare parte a lor, cu miscari circulare, vibratorii. Este foarte important sa folositi ata dentara pentru indepartarea resturilor alimentare din locurile in care periuta dentara nu ajunge. Nu uitati sa curatati si limba! La sfarsit, folositi dusul bucal pentru a curata gingiile si apa de gura pentru mentinere.

Igiena bucala personala trebuie neaparat sa fie insotita de igienizare profesionala o data la 6 luni si de o consultatie stomatologica in vederea identificarii factorului cauzator al halenei.

Examenele de rutina si un plan de tratament personalizat pot duce la eliminarea mirosului neplacut al gurii.

Daca simtiti ca este ceva in neregula cu respiratia dumneavoastra, nu ezitati sa va progamati pentru o consultatie! Va putem ajuta sa descoperiti care este cauza halenei dumneavoastra si in acelasi timp sa eliminam aceasta problema.

Vizitati clinica noastra pentru a mentine sub control respiratia orala!

Centrul Medical Clarisse © 2022

Realizat de Infora