Adiție osoasă

CÂND ESTE NEVOIE DE ADIȚIE OSOASĂ?

Adiția osoasă (regenerarea osoasă) este manopera premergătoare inserării implantului, atunci când oferta osoasă în zona în care se dorește inserarea implantului este subdimensionată. Osul în care erau implantați dinți, după pierderea lor, se restrânge în timp, atât ca înălțime cât și lățime. Ca răspuns la acest fenomen natural, os nou (BioOss) va fi adăugat în zona de interes pentru a se putea insera implantul în condiții optime și a se ajunge la gradul de estetică necesar. Adiția osoasă mai este utilizată și în retracții gingivale. Gingia se restrânge ca răspuns la resobția osoasă ce poate fi determinată de diferite afecțiuni parodontale.

RESORBȚIA OSOASĂ POATE FI CAUZATĂ DE:

• Pierderea dinților

• Infecții dentare

• Boli gingivale

• Traumatisme

DE UNDE PROVINE OSUL NECESAR ÎN ADIȚIA OSOASĂ?

Timp de foarte mult timp, osul necesar în astfel de intervenții era recoltat tot din cavitatea orală sau din alte parți ale organismului. Acest procedeu implică, în mod evident, o intervenție chirurgicală suplimentară. Astăzi mai mulți substituenți osoși (BioOss) pot fi folosiți în loc de osul propriu, eliminandu-se astfel necesitatea intervenției chirurgicale de recoltare osoasă. În perioada de vindecare acest material de adiție constituie un suport pentru formarea de os propriu, iar în timp el va fi înlocuit de os propriu, nou-format.

EVOLUTIA RESORBTIEI OSOASE IN TIMP

CUM SE POT REDUCE PIERDERILE OSOASE ÎN VIITOR?

Pierderile osoase pot fi diminuate sau stopate prin înlocuirea imediată a dinților extrași sau a dinților mobili, înainte de începerea procesului de resorbție. Dacă nu sunteți pregătit pentru un implant dentar la momentul pierderii dintelui, doctorul dumneavoastră vă poate recomanda o intervenție de menținere a dimensiunii osoase. Ulterior implantul va putea fi inserat în condiții optime.

CARE SUNT AVANTAJELE ADIȚIEI DE OS?

Procedura are menirea de a ajuta organismul să se regenereze osos în zona afectată de resorbție. În decursul timpului, tehnicile de adiție dar și materialele utilizate au cunoscut o permanentă perfecționare. Astăzi nu mai este nevoie de intervenții chirurgicale suplimentare pentru recoltare de țesut osos din altă parte a organismului dumneavoastră.

ALTE AVANTAJE ADUSE DE ADIȚIA OSOASĂ:

• Creșterea de os nou pentru refacerea defectului

• Realizarea volumului osos necesar pentru viitorul implant dentar