Anestezia generală

Siguranța noilor tehnici de anestezie generală oferă, chiar și celor mai reticenți pacienți, tratamente dentare de orice natură fară nici cea mai mică durere.
Anestezia generală în medicina dentară
Deși cele mai multe manopere chirurgicale din sfera medicinei dentare pot fi efectuate în condiții confortabile, doar cu anestezie locală, centrul nostru medical dispune de aparatură și anesteziștii necesari pentru realizarea tratamentelor sub anestezie generală.
Tehnica și specialiștii noștri:
În centru nostru medical, anesteziile generale sunt mereu realizate și asistate de cel puțin un medic ATI (Anestezie și Terapie Intensivă). Acesta va supraveghea pacientul cu maximă atenție pe toată durata procedurii. Pe lângă pregătirea personalului, clinica noastră dispune de unul dintre cele mai performate și apreciate aparate de anestezie generală disponibile pe piață la ora actuală, Dräger Fabius® GS Premium.
Dräger Fabius permite:
• realizare inhalosedarilor
• redarea funcțiilor EKG, respirație, pulsoximetrie, frecvență puls, presiune sangvină
• asistare respiratorie
• filtrarea și monitorizarea nivelui de oxigen
• funcționarea indepedent față de rețeaua de energie electrică pe toată durata intervenției
• utilizarea atât pentru adulți, cât și pentru copii în anestezii generale intravenoase și sedare prin inhalare

Ce presupune anestezia generală?
Pentru eliminarea completă a disconfortului și anxietății pacientului, uneori pe lângă anestezie locală se recurge și la o tehnică de sedare generală. Aceasta poate fi realizată prin inhalarea de către pacient a unui gaz special sau prin injectarea intravenoasă a unui anestezic general. În funcție de nevoile clinice, anestezistul va induce pacientului un anumit grad de necunoștință. Practic acesta nu va simți nimic și nici nu își va aminti intervenția suferită.
Tipuri de anesteziere generală:
După modalitatea de realizare și gradul de sedare se disting mai multe tipuri:
Sedarea intravenoasă:
• ușoară – în fapt este o stare de ușoară somnolență, amorțeală cu rol în reducerea sau eliminarea anxietății. Pacientul își păstrează capacitatea respiratorie și rămâne pe toată durata tratamentului în deplină comunicare cu persoanele din jurul său.
• conștientă sau moderată - deși este mai puternică, este tot o stare de relaxare. Pacientul rămâne treaz pe durata procedurii, menține un debit cardiac și o respirație normale și nu va avea memoria emoției neplăcute date de intervenție.
• inconștienta sau profundă – pacientul pierde total capacitatea de relaționare cu cei din jur, iar funcția respiratorie necesită monitorizare permanentă din partea medicului anestezist. Amintirea actului terapeutic nu va exista.
• inconștientă sau profundă – pacientul pierde total capacitatea de relaționare cu cei din jur, iar funcția respiratorie necesită monitorizare permanentă din partea medicului anestezist. Amintirea actului terapeutic nu va exista.
Sedarea prin inhalarea unui gaz:
Este cunoscută și sub denumirea de sedare conștientă sau inhalosedare. Gazul ilariant folosit este protoxidul de azot, considerat cel mai sigur gaz cu proprietăți de relaxare. Pe lângă această tehnică, la locul de intervenție se va administra și un anestezic local. Inhalosedarea este de mare ajutor în stomatologia pediatrică, dar și în tratamentul anxietății pacienților adulți cu privire la intervențiile dentare.