Chirurgie Parodontală

CHIRURGIE PLASTICĂ PARODONTALĂ

Spre deosebire de chirurgia folosită în tratamentul bolii parodontale, care are scop biologic, chirurgia plastică parodontală are scop estetic.

Chirurgia plastică parodontală reprezintă o etapă intermediară de tratament în restaurările estetice din zona anterioară și presupune armonizarea contururilor gingivale. Acestea sunt realizate pentru a corecta defectele de morfologie, poziție sau simetrie gingivală și astfel îmbunătățesc aspectul zâmbetului.

Se realizează prin două manopere: gingivoplastie sau gingivoalveoloplastie

Gingivoplastia reprezintă o remodelare a țesutului moale sănătos care înconjoară dintele când acesta are o formă anormală sau nu este crescut corespunzător, cauza fiind de natură genetică, o anumită afecțiune sau traume la nivelul cavitații bucale.

Gingivoalveoloplastia reprezintă remodelarea gingiei și a alveolelor dentare, procedură realizată pentru alungirea coronara a dintelui.

În clinica noastră ambele proceduri se realizează cu ajutorul laserului dentar care prezintă o multitudine de avantaje: intervenția este fără durere, fără edem, fără sângerare, recuperarea este imediată, iar uneori se poate realiza chiar și fără anestezie.