Microscop dentar

PRECIZIA PE CARE O MERITAȚI

Pentru pacienții noștri, microscopia dentară înseamnă cele mai bune tratamente pe care medicina dentară modernă le poate oferi. Pentru noi, microscopul înseamnă precizie, siguranță, eficiență, estetică de neegalat.

MICROSCOPUL DENTAR

Printr-o simplă acționare de butoane, microscopul mărește suprafețele dinților și gingiilor de 3 până la 25 de ori, făcând vizibil ceea ce cu ochiul liber nu s-ar putea vedea. Deși, în medicina generală, acesta este de mai multe decenii ultilizat cu succes, în medicina dentară a fost introdus relativ recent. Actualmente, la nivel global, mai puțin de 1% din medicii dentiști utilizează microscopul.

Identificarea acelor detalii minuscule, ce nu pot fi observate fară microscop, este, din experiența noastră, ceea ce poate face diferența între un eșec terapeutic și un tratament de excelență. Din dorința de a obține cele mai bune rezultate pentru pacienții noștri, folosim microscopul în toate manoperele delicate pe care le executăm.

DOMENII DE UTILIZARE

Diagnosticare

Utilizând microscopul dentar sunt identificate și cele mai mici carii, chiar și cele ce nu sunt vizibile radiologic. Microfracturile coroanei dentare sunt la fel de ușor de decelat precum fisurile ce apar în smalț. Microscopul dentare are o contribuție la fel de mare în identificarea și diagnosticarea afecțiunilor gingivale și ale mucoasei orale per total.

Tratamentul canalului radicular – Endodonție

În nici o altă ramură a medicinei dentare, microscopul nu-și arată utilitatea precum o face în endodonție. În absența instrumentului de mărit, tratamentul de canal este realizat strict prin palpare și de multe ori fără certitudinea că a fost realizat corect. Statistic, reușita terapiei fără microscop este de 50-60% pe când tratamentele endodontice microscopice sunt de succes în 95% din cazuri. În fapt, aceasta este și diferența procentuală dintre numărul dinților extrași și cei salvați.

Chirurgie orală (Implantologie, Augmentare osoasă, Parodontologie)

În mod tradițional, manoperele chirurgicale clasice implică și apariția edemelor post-operatorii specifice vindecării. Prin utilizarea microscopiei și în această specialitate medicală, aceste aspecte inconfortabile pot fi, de cele mai multe ori, evitate. Chirurgul dispune de un câmp operator mărit permitandu-i să execute mișcări limitate, exacte, minim invazive. Pe lângă faptul că nu sunt traumatizante, aceste intervenții la microscop, determină o vindecare mult mai rapidă.

TEHNOLOGIE

Clinica noastră utilizeza, probabil, cel mai apreciat microscop disponibil la ora actuală construit de renumitul producător german Carl Zeiss. Pentru că și-au arătat fiabilitate, ușurința în utilizare, dar mai ales calitatea inegalabilă a imaginilor, instrumentele optice Zeiss sunt de referință pentru toată industria din domeniu. Pe lângă funcția de bază, cea de mărire, microscopul deținut de centrul nostru medical, Zeiss OPMI Pico, este dotat cu aparatura necesară pentru captarea și înregistrarea câmpului operator. Redarea simultana pe monitor permite intreagii echipe să observe și să partice la tratament, atingandu-se, astfel, randamentul maxim. Înregistrarea intervenției ajută pacientul să înțeleagă mai bine pașii terapeutici, făcând comunicarea medic-pacient deplină.