Herpes

Laserul este alegerea ideală pentru tratarea virusului herpes simplex.

Se estimează că între 60% și 95% dintre persoane sunt infectate cu virusul herpetic (HSV-1), deși numai la 10-30% dintre acestea se dezvoltă pe cale orală. Principalul simptom al infecției cu HSV-1 este focarul de vezicule pline cu lichid în jurul buzelor sau a nasului. Acestea sunt foarte dureroase și dau mâncărimi. Alte simptome ce pot însoți aceste leziuni includ febra, dureri de cap, dureri musculare și oboseală.

De obicei veziculele vor dispărea de la sine în termen de zece zile, dar virusul va rămâne în stare latentă în organism, până la herpesdeclanșarea următoarei erupții.

Cauzele activării virusului sunt: imunitatea scăzută, stresul, oboseala și menstruația.

Laserul ameliorareaza imediat durerea, ajută la vindecarea mai rapidă și reduce numărul recidivelor în viitor.

Dacă este aplicat în faza incipientă , aproape toți pacienții se vor vindeca în primele 48 de ore. În stadiile ulterioare (după formarea veziculelor sau crustelor) peste 90%, se vor vindeca în termen de 48 de ore și toate în 4 zile. În cele mai multe cazuri, vor fi necesare 2-4 tratamente cu laserul. În plus, studiile arată că pacienții care recurg la tratamentul cu laser pentru herpes vor vedea, de asemenea, mai puține recidive în viitor în comparație cu tratamentele convenționale.