Tratamentul bolii parodontale

Cei mai mulți oameni nu știu, dar mai mult de jumătate din populație suferă de boala parodontală moderată sau severă.

Din păcate, tratamentul afecțiunilor gingivale este perceput ca fiind o procedură dureroasă, cu o perioadă lungă de vindecare ceea ce îi face pe mulți dintre oameni să nu își dorească tratamentul. Noi am rezolvat această problemă! În clinica noastră, tratamentele parodontale sunt efectuate cu ajutorul Waterlase IPlus și ILase, de la Biolase.

Literatura de specialitate susține eficiența utilizării combinate a WaterLase BIOLASE YSGG 2.780nm și iLase 940nm în tratamentul bolii parodontale.

Curățarea pungilor parodontale cu laserul reduce disconfortul, sângerarea, durerea și promovează o vindecare rapidă.

WaterLase BIOLASE - chirurgie parodontală fară traumă tisulară

Cea mai avansată tehnologie stomatologică laser disponibilă astăzi în lume care folosește energia laserului și a apei!

Spre deosebire de celelalte lasere folosite în terapia parodontală, WaterLase BIOLASE YSGG 2.780nm este indicat atât pentru țesuturi moi, cât și pentru țesuturi dure dentare. Cele mai multe lasere taie țesuturile folosind căldura, însă WaterLase BIOLASE combină energia laser YSGG și un spray de apă patentat ce taie țesuturile moi și dure fară supraîncălzirea acestora. Acest lucru asigură o vindecare mai rapidă, cu edem și durere semnificativ reduse.

Energia laser taie țesutul moale sigilând vasele de sânge pe măsură ce îl străbate, asigurând astfel o hemostază excelentă și o foarte bună vizibilitate în câmpul operator. Întrucât țesuturile moi și dure conțin o mare cantitate de apă, energia laser este imediat absorbită în procesul de tăiere însă sprayul de apă nu permite creșterea temperaturii în țesuturi.

iLase BIOLASE – laser dioda cu lungimea de undă de 940nm, considerată a fi cel mai bine absorbită de hemoglobină și oxihemoglobină. Acest lucru îi conferă eficiență în:

- Îndepărtarea țesuturilor moi necrozate, infectate și inflamate din punga parodontală

- Reducerea semnificativă a sângerării postoperatorii

- Efecte benefice biostimulatoare

- Reducerea concentrației bacteriene, având efecte notabile asupra bacteriilor parodontale cu virulență crescută ( P.gingivalis, P. intermedia, P. nigrescens - bacterii implicate în inițierea și progresia parodontopatiilor ).

Avantajele folosirii laserului în boala parodontală:

- Vindecare rapidă

- Reduce riscul de infecție: laserul sterilizează punga parodontală

- Distruge bacteriile din punga parodontală

- Reduce sensibilitatea

- Reduce perioada de tratament

- Are efect antiinflamator

- Efect de hemostază