Tratamentul periimplantitei

Periimplantita este o inflamație a gingiei și a osului din jurul implantului, care în lipsa tratamentului duce la pierderea acestuia.

Presiunea asupra implantului din timpul mușcăturii, atunci când ocluzia dentară nu a fost reglată computerizat/digital ( cu ajutorul T-Scan) precum și nerespectarea normelor de igienă ( igienizare superficială, neprezentarea la controale și profilaxii periodice, din 6 în 6 luni), reprezintă cauzele cele mai frecvente de apariție a periimplantitei.

Ca și semne și simptome ale periimplantitei, se remarcă resorbția osoasă, mobilitatea implantului, apariția pungilor periimplantare, sângerări gingivale, gingii inflamate și roșii, retracții gingivale, durere surdă, halena.

Cheia tratamentului modern al periimplantitei o reprezintă curățarea țesuturilor din jurul implantului cu ajutorul laserului. Cu Waterlase Iplus tratamentul se realizează fără anestezie și fără durere.

Laserul Waterlase IPlus (Er:YAG), pe care îl utilizăm în cazul periimplantitei, face ca această manevră chirurgicală să fie mai ușoară, prin reducerea sângerării și prin sterilizarea câmpului operator astfel încât riscul unei infecții bacteriene să fie redus. Vindecarea se va face mult mai rapid ducând la reducerea stării de disconfort postoperator.