ALL-ON-4 / ALL-ON-6

Dacă ați pierdut toți dinții unei arcade, proteza totală poate părea unica soluție. Acest tip de tratament este adesea unul de compromis, având un succes limitat. În timp, proteza totală, ce se sprijină doar pe gingie, poate deveni instabilă, provocând dureri în timpul masticației.

Conceptul All-on-4 sau All-on-6 este un concept revoluționar și vine în sprijinul pacienților edentați total care își doresc o lucrare fixă pe implante, dar au o pierdere osoasă semnificativă. În mod standard, pentru realizarea unei punți totale pe implante se vor folosi 8 implante pentru o arcadă, implante ce vor fi inserate atât în zona anterioară cât și în cea laterală. În conceptul All-onl4/ All-on-6 se folosesc 4 sau 6 implante care vor fi poziționate doar în zona anterioară a maxilarului (evitandu-se sinusurile maxilare) sau în zona anterioară a mandibulei, în zona interforaminala, unde densitatea osoasă este crescută. Dintre aceste implante, 2 vor fi poziționate angulat pentru a mări aria suprafeței de sprijin.

În mod uzual, în clinica noastră restaurarea provizorie a danturii dumneavoastră are loc în aceeași zi cu intervenția de inserare a implantelor. Dinții provizorii arată și se simt aproape identic cu cei naturali schimbandu-vă viață încă din prima zi de la începerea tratamentului. După o perioadă de câteva săptămâni, puntea provizorie va fi înlocuită cu una definitivă. Astfel, calitatea vieții dumneavoastră este rapid și considerabil îmbunătățită și veți putea savura imediat alimentele preferate.

All-On-4/ ALL-ON-6 oferă nenumărate avantaje.

→ Raport cost-beneficiu foarte bun. Restaurarea prin puntea totală are nevoie de doar patru/șase implante dentare pentru fiecare maxilar. Număr redus de implante înseamnă costuri scăzute.

→ Nu mai este nevoie de adiții osoase. Prin inserarea în poziții înclinate a două implante se asigură stabilitatea punții chiar și fară adăugare de os.

→ Tratament scurt – vindecare rapidă. Tehnica ALL-ON-4 permite atașarea dinților provizorii în aceeași ședință cu inserarea implantelor.

→ Flexibilitate. Puteați alege tipul de restaurare cel mai potrivit pentru nevoia dumneavoastră, precum punte totală fixă (este cea mai durabilă și confortabilă opțiune fiind nedetasabila) sau proteză pe implante detașabilă pentru o curățire eficientă.

→ Studii științifice - îndelungă testare. Tehnica ALL-ON-4 capătă din ce în mai mult teren în lumea medicală și datorită multiplelor studii ce au fost derulate pe lungi perioade de timp. Metoda implantelor în poziție oblică este utilizată de peste un deceniu cu rezultate foarte bune.