Extracție cu implantare imediată

Implantarea imediată reprezintă procedura prin care în aceeași ședință pacientului i se extrage dintele compromis (datorită mobilității, a unei fracturi sau a unei complicații pulpare sau dento-parodontale) și i se insera implantul la nivelul alveolei postextractionale. În clinica noastră se folosește laserul dentar pentru decontaminarea alveolei postextractionale ceea ce asigură eliminarea oricărui risc bacterian.

Metoda clasică de tratament cu implanturi dentare presupune mai multe etape de tratament. În prima fază se realizează extracția dintelui, se așteaptă o perioadă de timp pentru vindecarea zonei (între 6 săptămâni și câteva luni) și apoi într-o nouă intervenție se insera implantul.

Această metodă modernă oferă beneficii nu doar imediate ci și pe termen lung prin conservarea osului și a gingiei.

Avantajele inserării imediate:

• Se scurtează durata tratamentului

• Implantul inserat se află într-o poziție foarte apropiată de cea a rădăcinii dintelui, ceea ce oferă un avantaj estetic și funcțional

• Se conservă gingia din jurul dintelui ceea ce este esențial mai ales în zona frontală

• Resorbția osoasă post-extractionala este foarte redusă.

Implantare cu încărcare imediată

O posibilitate de tratament și mai avansată este reprezentată de încărcarea imediată a implantului. Astfel pacientul poate părăsi clinica cu un dinte provizoriu cimentat sau înșurubat pe un bont protetic atașat implantului.

Extracţia unui dinte frontal urmată de inserarea imediată a unui implant şi restaurarea provizorie rapidă fixă este privită ca fiind cea mai acceptabilă opţiune de tratament în majoritatea situaţiilor critice din punct de vedere estetic. Unii clinicieni au susţinut această modalitate nu doar pentru că este satisfăcătoare pacienţilor, tratamentul având o durată mult redusă, ci şi avantajoasă din punct de vedere al condiţionării ţesuturilor moi.