Etape de tratament ale bolii parodontale

Prima fază a tratamentul bolii parodontale, fie ea moderată sau avansată, va consta în eliminarea cauzelor microbiene care duc la inflamarea gingiilor și a țesuturilor de susținere a dinților. În primul rând, se vor îndepărta depozitele de tartru și placa bacteriană prin igienizare profesională (detartraj, air-flow, periaj profesional).

În general, după acest tratament, și cu o igienă orală eficientă putem observa o ameliorare netă a stării gingiei. În a doua etapă, se vor trata celelalte leziuni instalate și se vor reface tratamentele defectuoase care favorizează retenția plăcii bacteriene ( obturații nefinisate, coroane largi sau neadaptate la colet, etc)

Anumite cazuri avansate necesită și o a treia fază de tratament, cea de tratament chirurgical: operație cu lambou, grefe gingivale, regenerare tisulară ghidată, regenerare osoasă ghidată. Toate aceste manopere sunt efectuate, în clinica noastră, cu ajutorul celei mai moderne tehnologii: chirurgie piezo, laser, microscop și lupe Zeiss.

Ultima etapă a tratamentului constă în întreținerea sănătății parodontale prin metodele de igienizare recomandate de medicul stomatolog. De asemenea, este necesar să vă prezentați la control periodic și profilaxie din 3 în 3 luni, acest interval putând varia în funcție de evoluția parodontală.