Menținerea sănătății parodontale

Ce înseamnă o igienă orală riguroasă? În primul rând, o tehnică de periaj corectă! Cea mai frecvent recomandată tehnică de periaj pentru adulți este tehnica ruloului. Aceasta presupune folosirea unei periuțe de consistență moale (soft, extra soft) sau medie, cu peri foarte deși ce se vor plasa la nivelul marginii gingivale libere, într-un unghi de 45 grade cu axul lung al dintelui, dar și la nivelul dintelui.

Se exercită o presiune blândă pe gingie, periuța rotindu-se de la gingie spre dinte. După 10 mișcări ample, se trece la următorul grup de 2-3 dinți. Perierea se executa pe fețele orale și vestibulare și pe fețele distale ale ultimilor molari. Pentru fața orală a dinților frontali, periuța va fi plasată pe lungime, facandu-se mișcări ritmice de rulare dinspre gingival spre incizal. Fețele ocluzale se vor peria prin mișcări de vibrare sau de maturare dinspre posterior spre anterior.

Pentru spațiile interdentare este necesar să folosim firul de ață dentară sau periuțele interdentare, iar în zonele mai greu accesibile este util dușul bucal. Este recomandat să folosiți paste de dinți și ape de gură cu cât mai puțini compuși chimici ( sodium laureth sulfate, parabeni, alcool ). Suplimentar, putem folosi revelatori de placă înainte sau după periaj pentru a verifica corectitudinea periajului.

De asemenea, este foarte important să fie respectate controalele și profilaxiile la intervale de maxim 6 luni pentru a îndepărtă depozitele de tartru și colorațiile ce nu pot fi îndepărtate acasă și pentru a detecta din timp eventualele afecțiuni orodentare.

Clinica noastră vă oferă posibilitatea să achiziționați produse profesionale de îngrijire a sănătății orale din gama "Dentaid".