Fațete dentare

Fațetele sau mai bine cunoscute sub terminologia englezească drept “veneers” , sunt niște cochilii foarte subțiri de porțelan ce se cimentează pe suprafa dinților pentru a le îmbunătăți aspectul sau pentru a crea ghidaje ocluzale (crearea unor puncte de contact dentar care susțin mușcătură).

Putem compara fațetele cu unghiile false, acestea păstrând structurile de bază dar creând un exterior mai estetic.

În alte cuvinte, fațetarea dentară este o procedură restaurativă ce poate reda viața dinților compromiși, evitând extracția și inserarea implantelor. Un alt avantaj ar fi că design ul fațetelor se poate face în funcție de morfologia pacientului și cerințele acestuia. Așadar, i se pot comunica tehnicianului dentar ce formă, aspect, culoare și transparență își dorește pacientul.

Fațetele pot fi realizate din diferite materiale și avea durabilitate variabilă, depinzând de tehnica folosită. De obicei vorbim de:

- Fațete definitive, realizate în laborator din ceramică sau ceramică stratificată pe zirconiu, ce pot rezista mult timp (>15ani) și dau un rezultat încântător și luminos, ceramica având transluciditatea și strălucirea smalțului natural

- Fațete provizorii, printate în laborator sau realizate direct în cabinet de medicul stomatolog cu ajutorul unor rășini compomere sau compozite. Acestea nu au aceasi rezistență în timp și riscă să se decoloreze după o anumită perioadă.

Succesul fațetării depinde nu numai de experiența medicului stomatolog care va prepara, șlefui și cimenta dinții dar și de calitatea lucrărilor realizate de tehnicieni.

La Clarisse Dental Estetic aveți posibilitatea de a alege dintre mai multe laboratoare dentare, toate oferind materiale de înaltă calitate. Suntem în colaborare cu 2 laboratoare din Italia, unul din Germania și unul din Romania. De asemenea laboratorul nostru Ame oferă posibilitatea realizării fațetelor provizorii.

Indicații pentru fațete ceramice: se pot realiza pe un dinte sau mai mulți și chiar pe întreaga porțiune a arcadelor vizibilă în timp ce zâmbim.