Patologia articulației temporo-mandibulare

Patologia articulației temporo-mandibulare (ATM) este o afecțiune care afectează articulația dintre maxilarul inferior și craniu. Aceasta poate fi cauzată de o serie de factori, cum ar fi traumatismele, stresul, ocluzia incorectă, artrita și alte boli ale țesuturilor moi.

Printre simptomele frecvente ale patologiei ATM se numără durerea facială, durerea la nivelul urechii, durerea de cap, senzația de presiune sau blocare în ureche, zgomote în ureche (de exemplu, foșnete sau pocnituri) sau probleme în deschiderea și închiderea gurii. Aceste simptome pot varia de la ușoare până la severe și pot afecta calitatea vieții pacienților, prin limitarea capacitații lor de a vorbi, mesteca și înghiți.

La clinica Clarisse, pacienții cu patologie a ATM sunt evaluați de către un specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială și tratamentul este individualizat în funcție de necesitățile și starea lor de sănătate. Unele tratamente pot include terapie fizică, terapie oculară, medicamente pentru durere sau inflamație, modificări ale dietei sau purtarea unei gutiere speciale. În cazurile severe, poate fi necesară intervenția chirurgicală.

Echipa de la Clarisse utilizează cele mai avansate tehnologii și abordări în tratamentul patologiei ATM, pentru a oferi pacienților cele mai bune soluții și rezultate. Aceștia colaborează strâns cu specialiști în alte domenii, cum ar fi fizioterapeuții, pentru a asigura o abordare completă și eficientă în tratamentul acestei afecțiuni. Scopul lor este de a ajuta pacienții să-și recapete sănătatea și calitatea vieții, prin eliminarea durerii și a altor simptome asociate cu patologia ATM.