Virusul Herpes

Virusul herpes simplex este foarte comun și poate provoca blistere dureroase și răni aproape in orice zona a corpului. Cu toate acestea,cele mai frecvente infectii sunt cele din jurul gurii si din zona organelor genitale. Prin urmare herpesul pot fi împărțit în două grupe: tip 1 și tip 2.

Laserul este alegerea ideala pentru tratarea virusului herpes simplex.

Herpes simplex de tip 1 (herpesul labial) Se estimează că între 60% ​​si 95% dintre persoane sunt infectate cu HSV-1, deși numai între 10-30% dintre acestea se dezvolta pe cale orala . Cei mai mulți oameni au virusul în timpul copilăriei de la contactul apropiat cu familia sau cu prietenii care transporta virusul. Virusul poate fi transmis prin sarut, prin ustensile folosite de o persoana infectata.

Principalul simptom al infectiei cu HSV-1 este focarul de vezicule pline cu lichid în jurul buzelor sau a nasului. Acestea pot fi dureroase si dau mancarimi. Alte simptome asemănătoare gripei poate însoți aceste focare, inclusiv febra, dureri de cap, dureri musculare si oboseală.

De obicei veziculele vor disparea de la sine în termen de zece zile, dar virusul va ramane in stare latenta in organism, printre grupuri de celule nervoase până la declansarea urmatoarei eruptii.

Cauzele activarii virusului sunt: boala, stresul, oboseala si menstruatia.

Mulți oameni sunt capabili să spună atunci cand un focar urmeaza sa se activeze, deoarece acestia simt o senzație de furnicătura. Tot in aceasta perioada persoana este deosebit de contagioasa.

De asemenea,nu exista nici un remediu pentru herpesul simplex.

Tratamentul tradițional implică utilizarea de medicamente antivirale, cum ar fi Acylovir. S-a demonstrat ca Acylovirul ajuta la accelerarea ciclului de infecție si grabeste sfarsitul epidemiei. Dacă este folosit în perioada in care focarul urmeaza sa se activeze se poate preveni, de asemenea, dezvoltarea veziculelor.

Laserul ameliorareaza imediat durerea,ajuta la vindecarea mai rapida si reduce numarul recidivelor în viitor.

Dacă este aplicat în perioada prodrormala aproape toți pacienții se vor vindeca în primele 48 de ore. În stadiile ulterioare (dupa formarea veziculelor sau crustelor) peste 90%,se vor vindeca în termen de 48 de ore și toate in 4 zile. În cele mai multe cazuri, vor fi necesare 2-4 tratamente cu laserul. În plus, studiile arată că pacienții care recurg la tratamentul cu laser pentru herpes vor vedea, de asemenea, mai putine recidive in viitor în comparație cu tratamentele conventionale.

Centrul Medical Clarisse © 2022

Realizat de Infora