Hiperpigmentarea gingivala

Pigmentarea maro sau neagra și decolorarea tesutului gingival, indiferent dacă este fiziologica sau patologica, poate fi cauzata de o varietate de factori locali și / sau sistemici.

1

Inainte

2

Dupa

Frecvent, hiperpigmentare gingivală este cauzata de depunerea de melanina in exces. Gingia hiperpigmentata este o problema estetica a multor persoane, în special a celor cu zâmbet gingival. Oamenii devin mai constienti de petele negre sau de culoarea închisă de pigmentare și solicita eliminarea lor, în special dacă sunt vizibile in momentul vorbirii sau prin zâmbet.

Medicii dentisti au încercat să elimine hiperpigmentarea gingiei prin diverse metode:

  • Agenți chimici, cum ar fi fenolul și alcool au fost folositi în combinație cu diferite tehnici, dar s-a dovedit ca acești agenți chimici sunt destul de nocivi pentru țesuturile orale moi.
  • Chirurgia prin grefă gingivală a fost de asemenea utilizata pentru a elimina zona hiperpigmentata, dar acest lucru necesită o grefa gingivala care sa se potriveasca si din punctul de vedere al culorii.
  • Tehnica de abraziune, cu ajutorul unui freze diamante rotunda intr-o piesa de mare viteză cu irigare abundentă, a fost de asemenea folosit, dar este dificil de a controlat profunzimea de dezepitelizare și obținerea unui acces adecvat.

Laserul, pe care il avem in dotare, s-a dovedit a fi indispensabil pentru eliminarea gingiei hiperpigmentate, producând un mare rezultat estetic.

Centrul Medical Clarisse © 2022

Realizat de Infora